Etichete

, , , , ,

De cele mai multe ori am scris texte lungi…sau scurte, complicate..sau simple….indiferent de amplitudine le-am scris cu o ocazie specială. Azi scriu pentru că mi-e dor de tine…
Azi mi-e dor de mama, un cuvânt care face cât un univers și care mereu va întruchipa persoana în jurul căreia se învârte universul nostru .
Pentru că e specială.
Indiferent de câți ani au trecut pe lângă ea, cât ai chinuit-o sau cât de tare se enervează pe tine pentru că tu nu faci mai mult…când ea știe că poți. E specială chiar dacă îți spune ”Bună dimineața! ” atunci când vine lângă patul tău să te trezească, sau atunci când ,deși nu mai ești acasă, te sună pentru că știe că nu ești capabil să faci acest lucru de unul singur. Observi însă cât de importantă e atunci când te trezești cu o alarmă capabilă să ridice în picioare un bloc întreg, dar care ție tot a vocea mamei îți sună ”Ai să întârzii! Să nu îți treacă prin cap că ai să lipsești de la curs, așa că trezirea!”.
Probabil că nici unul dintre noi nu o apreciem la adevărat ei valoare. E un om de la care ai atâtea așteptări și la care ai tendința de a-i da mereu atât de puțin…pentru simplul fapt că extrem de rar îți cere mai mult. Cu toate acestea, indiferent că ai 3, 10, 18, 20 sau 40 de ani în momentele dificile din viața ta singurul lucru pe care ești capabil să îl faci e să strigi: ”Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa” și eventual să te adăpostești în sfera ei magică unde nu te poate atinge nici un meteorit, cu atât mai puțin răutățile lumii din afara brațelor ei.
Probabil că aș putea spune mai multe, dar… cu ce folos? Noi ,oamenii, avem tendința de a descrie persoanele importante din viața noastră în așa de puține cuvinte. Nu pentru că nu ar conta, nu pentru că nu ar fi totul, ci pentru că nu există echivalentul în cuvinte al sentimentelor ce te încearcă când te gândești la ele.
Ce rămâne de făcut: intră în agenda telefonului la litera ”M” apasă butonul verde și când vocea AIA (cea care îți sună cel mai familiar în lumea aceasta) va spune: ”Alo! Ce faci fetiță?” tu să îi spui doar:

Azi mi-e foarte dor de tine….

P.S. Florile sunt pentru tine…

Anunțuri