Etichete

, , , , , ,

Sunt convinsă că pe chipurile tuturor a apărut un zâmbet la citirea titlului. Poate că cei mai sceptici au avut deja tendința de a renunța să mai citească acest articol, pentru aceștia aș simți nevoia să scriu alături de titlu și ”IMPORTANT DE CITIT”. Unora probabil le-am suscitat interesul și se gândesc cât de frumos ar fi să fie capabili să renunțe la prejudecățile și standardele sociale impuse de noi înșine de cele mai multe ori și să facă cu adevărat ceea ce își doresc. Cred totuși că am mers prea repede, ordinea informațiilor ar fi trebuit să fie aceasta….

Acum câteva săptămâni citeam în ziar despre doi ieșeni care vor să strangă fonduri pentru Salvați Copiii într-un mod inedit – realizând o călătorie de 10.000 de km cu 100 de euro în buzunar. Supriza cea mare a venit când am văzut numele persoanelor care urmează să facă această nebunie pentru care pot spune că îi invidiez. Bobo(Bogdan) și Iulian, cei doi ”vinovați” ,sunt doi colegi de la cercetași cu care am avut ocazia să împart multe momente amuzante, drumeții,peripeții și cam toată perioada liceului.
”De ce?”
harta ”Amândoi ne-am luat an liber, renunțând să începem imediat studiile în Anglia, pentru că știam că vrem să facem o calătorie memorabilă și ăsta era timpul perfect, la vârsta asta cred ca își pune cel mai mare impact asupra noastră. Totuși, ne-am gandit să o împingem puțin la extrem, din mai multe motive.
Vrem să strângem bani pentru cei de la Salvați Copiii, și asta e o metodă de strângere de fonduri inovativă, pentru că oameni din toată lumea o să intre pe site-ul nostru să vadă cum ne descurcăm cu doar câțiva bănuți în buzunar. Acolo vor putea să facă donații direct pentru proiectul „Fiecare copil conteaza”
Vrem să demonstrăm că banii nu au nici măcar o treabă cu fericirea și îndeplinirea viselor (de cand ne știm vrem să facem o calătorie din asta) ->vrem să le demonstrăm oamenilor că dacâ noi reușim să facem treaba asta cu așa puțini bani, și ei ar trebui să aibă mai multă încredere în a își urma propriile vise.
Vrem să arătăm că bunătatea și prietenia încă mai sunt valorile umane centrale – având in vedere că noi ne bazăm aproape total pe ospitalitatea și dărnicia eventualelor gazde sau șoferi.
Vrem sa prezentăm Europa din spatele stereotipurilor și prejudecăților generale – noi o să interacționăm direct cu europenii de rând, de la țară, de la oraș, din cătune, de peste tot. O să facem sondaje de opinie și interviuri pe diverse teme: care este cea mai plăcută amintire, cea mai mare ambițe, ce îi face pe oamenii din diverse țări fericiți, și tot așa.
Și, bineînțeles, vrem să trăim experiența vieții noastre, să vedem locuri faine, să cunoaștem oameni geniali, să trăim experiențe inedite:D”

Acesta a fost răspunsul pe care mi l-a dat Bobo la întrebarea care răsună în mințile tuturor când vine vorba de un infiograph bani distantaastfel de proiect. Însă (și aici vine marele “dacă” al acestei chestiuni) ei au nevoie și de un sprijin din partea noastră. Ei doresc să posteze filmări și poze din timpul călătoriei lor pe un site astfel încât să putem fi și noi parte din această aventură, măcar virtual. Pentru a realiza acest lucru au început să strângă bani pentru o cameră de fotografiat, astfel că, de azi, pot fi făcute donații direct în contul RO74 RZBR 0000 0600 1418 1431, sau pe pe www.indiegogo.com/projects/the-madpackers-of-europe (după cum au spus și ei, chiar și o sumă mică îi poate ajuta… nu trebuie să ne gândim la niște sume fabuloase).
Și acum revenind la început…
Cred că nu există om pe planeta aceasta care să nu-și fi dorit măcar o dată în viață să își ia rucsacul în spate și să plece, să descopere și să se descopere, să crească și să simtă că el a făcut diferența, că a schimbat cu ceva lumea în care a trăit. Și tocmai pentru că toți am simțit măcar o dată acest lucru cred că avem datoria să îi susținem și să îi ajutăm să îndeplinească acest vis care stă latent în oricare dintre noi. Forma o alegem fiecare dintre noi, putem să îi ajutăm să strângă bani, putem distribui informația( poate colegul tău sau un apropiat vrea să doneze acei 5 lei pe care tu nu îi ai momentan în portofel) și putem să îi urmărim atunci când călătoria lor va începe susținându-i pe ei și campania „Fiecare copil conteaza”

Anunțuri